Európsky deň jazykov 2022

Aj my sme na našej škole oslávili Európsky deň jazykov. V tento deň, 26. septembra, si celá Európa pripomenula svoju jazykovú aj kultúrnu rozmanitosť a rozdielnosť.

Naši žiaci kreslili výtvarné práce a plagáty s tematikou cudzích jazykov, učili sa nové pozdravy a frázy v rôznych jazykoch, rozprávali sa o kultúre a pamiatkach európskych štátov, predstavovali projekty o rozličných mestách i miestach Európy.

Žiaci z 3. A vytvorili veselé slniečko z obkreslených rúk s pozdravmi. Štvrtáci sa venovali kresleniu vlajok a vyzdobili si triedy k danej tematike.

Na hodine angličtiny sa piataci, šiestaci a deviataci naučili španielske frázy, ktoré už ovládajú v angličtine. Mohli ich porovnať, čo sa žiakom veľmi páčilo. Niektoré z detí na plagát pripísali aj frázy v španielčine, ktoré si vyhľadali doma samostatne.

Naši žiaci si veľmi dobre uvedomujú, že cudzie jazyky otvárajú brány do sveta, pomáhajú dosiahnuť životné ciele a uplatnenie v živote. Preto v našej škole kladieme na ich výučbu dôraz. Už prváci sa stretávajú na hodinách s angličtinou. Na druhom stupni sa k nej pridáva druhý cudzí jazyk – nemčina alebo ruština.